Radionica za operatere iz sektora za intezivan uzgoj živine i svinja, SKGO

U okviru projekta „Implementacija IPPC/IE Direktive u postrojenjima za intezivan uzgoj živine i svinja“ u sredu 9. marta 2016. godine u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština, Makedonska 22, Beograd, sala za sastanke VIII sprat, održana je radionica za sve operatere iz sektora za intezivan uzgoj živine i svinja.

Na radionici su od strane projektnog tima, predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, kao i domaćih i stranih eksperata angažovanih na projektu, predstavljeni dosadašnji rezultati projekta.

Eksperti iz Irske G-din Tom Stafford i G-din Frank Clinton prezentovali su uputstvo za popunjavanje predloga zahteva za izdavanje integrisane dozvole (izmena postojećeg Pravilnika je u proceduri) i predlog nacionalnog BREF dokumenta za aktivnost intenzivnog uzgoja svinja i živine.

G-đa Biljana Merdović iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Uprave za veterinu, predstavila je pravni okvir upravljanja sporednim proizvodima životinjskog porekla, dok je g-đa Hristina Stevanović Čarapina, Konsultant na projektu, održala prezentaciju o Tehničkim zahtevima za lagune za skladištenje tečnog stajnjaka.

Pored toga, predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Agencije za zaštite životne sredine, predstavila je obaveze izveštavanja za farme i načinu izračunavanja emisija, kao i Nacionalni registar izvora zagađivanja životne sredine.

Detaljnu Agendu radionice možete pogledati ovde. Fotografije sa radionice možete pogledati u Galeriji.